προορισμός…γεύση!

Η οικογένεια Χρυσάφη στη Λήμνο συνεχίζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου και αναβιώνει παραδοσιακές συνταγές αξιοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες του νησιού – το πρόβειο και αίγειο γάλα, το αλεύρι από το σιτάρι μαυραγάνι, τα ντόπια αυγά.
2
Παράγει:
● Παραδοσιακά τυριά: καλαθάκι Λήμνου, μελίχλωρο, φέτα και κασκαβάλι
● Χειροποίητα ζυμαρικά «Φλωμάρια»
● Παξιμάδια και αρτοποιήμτα
● Απολαυστικά γλυκά: βενιζελικά και σαμσάδες
Είχα την ευκαιρία σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Λήμνο να επισκεφτώ το τυροκομείο Χρυσάφι και να δω από κοντά την διαδικασία παρασκευής των εκπληκτικών τυριών της Λήμνου.
Ενθουσιαστικά από το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί που παρασκευάζεται από σιτάρι μαυραγάνι που δοκίμασα στους φούρνους Χρυσάφη.
Επιστρέφοντας γέμισα τις αποσκευές μου βενιζελικά (τρουφάκια σοκολάτας με γλάσο βανίλια υποβρύχιο) και τα χειροποίητα «φλωμάρια» που μόνο οι Λημνιοί ξέρουν να φτιάχνουν τόσο ωραία.
Στην ενότητα συνταγές θα βρείτε πολλές δημιουργίες με πρωταγωνιστές το καλαθάκι Λήμνου το μελίχλωρο και τα φλωμάρια.
Τα προϊόντα Χρυσάφη θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Αθήνα. Αξίζει τον κόπο να τα ψάξετε και να τα βάλετε στο καθημερινό σας τραπέζι!
1

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *