Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Μια οικογένεια τυριών στη Λήμνο… σκέτο «Χρυσάφη»

Μια οικογένεια τυριών στη Λήμνο… σκέτο «Χρυσάφη»

Η οικογένεια Χρυσάφη στη Λήμνο συνεχίζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου και αναβιώνει παραδοσιακές συνταγές αξιοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες του νησιού – το πρόβειο και αίγειο γάλα, το αλεύρι από το σιτάρι μαυραγάνι, τα ντόπια αυγά.
2
Παράγει:
● Παραδοσιακά τυριά: καλαθάκι Λήμνου, μελίχλωρο, φέτα και κασκαβάλι
● Χειροποίητα ζυμαρικά «Φλωμάρια»
● Παξιμάδια και αρτοποιήμτα
● Απολαυστικά γλυκά: βενιζελικά και σαμσάδες
Είχα την ευκαιρία σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Λήμνο να επισκεφτώ το τυροκομείο Χρυσάφι και να δω από κοντά την διαδικασία παρασκευής των εκπληκτικών τυριών της Λήμνου.
Ενθουσιαστικά από το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί που παρασκευάζεται από σιτάρι μαυραγάνι που δοκίμασα στους φούρνους Χρυσάφη.
Επιστρέφοντας γέμισα τις αποσκευές μου βενιζελικά (τρουφάκια σοκολάτας με γλάσο βανίλια υποβρύχιο) και τα χειροποίητα «φλωμάρια» που μόνο οι Λημνιοί ξέρουν να φτιάχνουν τόσο ωραία.
Στην ενότητα συνταγές θα βρείτε πολλές δημιουργίες με πρωταγωνιστές το καλαθάκι Λήμνου το μελίχλωρο και τα φλωμάρια.
Τα προϊόντα Χρυσάφη θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Αθήνα. Αξίζει τον κόπο να τα ψάξετε και να τα βάλετε στο καθημερινό σας τραπέζι!
1


Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]