προορισμός…γεύση!

Ένα μάθημα όλο χρώματα και γεύσεις πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο αγαπημένο μου Υolenis. Η αγαπημένη μου Νατάσα Λιβανού, υπεύθυνη εξαγωγών και εκπαίδευσης στο Κτήμα Ράπτη, ήρθε από τον όμορφο Λεόντειο της Νεμέας, εκπροσωπώντας την Ελένη Ράπτη, για να μας παρουσιάσει τα τόσο χρωματιστά και ξεχωριστά κρασιά τους.
Έτσι σκέφτηκα και εγώ να τα συνδυάσω με φαγητά και γλυκό που θα περιέχει φράουλες! Αγαπώ τόσο πολύ τη φράουλα, αυτό το μικρό κόκκινο φρούτο μου θυμίζει τόσες ωραίες παιδικές αναμνήσεις… και το σημαντικότερο; Είναι η πρωταγωνίστρια της Άνοιξης!
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε με την Νατάσα, μια άλλη κυρία του κρασιού, να μας διηγείται την ιστορία του κτήματος Ράπτη αλλά και τη δική της. Σε μια περιοχή με άριστες κλιματολογικές συνθήκες ξεκίνησε η οικογενειακή επιχείρηση από τον Κύριο Γεώργιο Ράπτη «Φυτώρια Αμπέλου Ράπτη». Να ξέρετε πως ήταν από τα πρώτα φυτώρια στον Ελλαδικό χώρο.
Σήμερα, η κόρη του Κύριου Ράπτη αποφάσισε να δώσει μια γυναικεία νότα στα κρασιά αυτά με μότο την «θηλυκή πλευρά της Νεμέας». Αυτό αμέσως με ιντριγκάρε και θέλησα να δοκιμάσω τα κρασιά της, που πλέον δεν είναι μόνο αντρική υπόθεση, αλλά όλο και πιο πολλές γυναίκες βρίσκουμε στο χώρο του κρασιού. Και δεν σας κρύβω πως έχουν μπει δυναμικά σε αυτό το τόσο δύσκολο κλάδο με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν!
Ξεκινήσαμε με μια πράσινη σαλάτα με φράουλες και πορτοκάλι. Μια ιδιαίτερη σαλάτα με ένα ιδιαίτερο κρασί. Αυτή η έκρηξη στο στόμα όλων, μας έμεινε αξέχαστη. Το παντρέψαμε τόσο όμορφα με το κρασί MAMA. Ένα εξαιρετικό λευκό κρασί που έδεσε καλά με το φαγητό. Αυτό το τόσο ωραίο κίτρινο χρώμα και η φρεσκάδα του έδωσε στη σαλάτα μια άλλη διάσταση!
Συνεχίσαμε με σπαγγέτι με μια πικάντικη σάλτσα φράουλας και απάκι. Γευτήκαμε και είδαμε το φρούτο αυτό σε μια άλλη του μορφή! Η φράουλα να ξέρετε πως είναι ένα φρούτο που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί και με γλύκα αλλά και με αλμυρά.
Έπρεπε η Νατάσα να επιλέξει ένα δυνατό κρασί, κάτι ξεχωριστό. Αποφάσισε να μας δώσει να δοκιμάσουμε το Νεμέα. Ένα πλούσιο Αγιωργίτικο, που παλαιώθηκε για 18 μήνες σε δρύινα Γαλλικά βαρέλια… αυτό νομίζω τα λέει όλα! Απίστευτη γεύση, μοναδική εμπειρία! Ένα πολύ πετυχημένο κόκκινο κρασί που έφερε την απόλυτη αρμόνια στην πικάντικη σάλτσα μου.
Τέλος, όλοι εντυπωσιαστήκανε με τη σαρλότ που έφτιαξα. Και για το γλυκό, ήξερε πολύ καλά η Νατάσα να διαλέξει το κρασί. Γευτήκαμε το Rosato, ένα υπέροχο ροζέ κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο. Το ροδί απαλό του χρώμα, μαζί με τα εκρηκτικά αρώματα φρούτων που περιέχει, όπως αυτού του κερασιού, της φράουλας, του μήλου αλλά και της κανέλας. Ήταν ένα από τα πιο ωραία ροζέ κρασιά που έχω δοκιμάσει!
Με αυτό το κρασί κατάλαβα πως ο χαρακτήρας του οινοποιού αντικατοπτρίζεται στα κρασιά του! Έζησα μια τόσο γλυκιά και ποιοτική εμπειρία! Είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείτε και εσείς. Δοκιμάστε τα δεν θα χάσετε.

1 Comment

  1. Really good!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *