προορισμός…γεύση!

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στα προϊόντα Candianuts. Ο Μιχάλης Μαραγκάκης ήρθε από την Κρήτη παρέα με την Νεκταρία Κοκκινάκη (www.kritikes-geuseis.gr) μας παρουσιάσουν την τεράστια γκάμα προϊόντων της εταιρίας.
Μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης από ένα μικρό μαγαζάκι που πουλούσε ξηρούς καρπούς. Με τα χρόνια, ο Μιχάλης επεκτείνετε στη ζαχαροπλαστική, παράγωντας παστέλια, μαντολάτα και μέλι.
Σήμερα, έχοντας μια σεβαστή μονάδα 3.000 τ.μ. στην Κρήτη αλλά και ένα νέο κατάστημα λιανικής πώλησης στη Σαντορίνη, παράγει υγιεινά σνακ βασισμένα στους ξηρούς καρπούς και το μέλι τα οποία εξάγει σε 25 χώρες του εξωτερικού.
Πολλά προϊόντα έχουν βραβευτεί για την ποιότητά τους με τελευταίο το «Μαντολάτο με γιαούρτι» που κατέκτησε την 2η θέση στην διεθνή έκθεση στο Ντουμπάι.
Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο σεμινάριο, απόλαυσαν τα τέλεια σνακ, τα αφράτα παστέλια αλλά και τους εξαιρετικούς ξηρούς καρπούς.
Η δουλειά μου ήταν εύκολη αφού οι εθιστικοί καραμελωμένοι ξηροί καρποί έγιναν ένα τραγανό πανάρισμα σε μια μελωμένη πανσετούλα που έλιωνε στο στόμα.
Όσο για τη σαλάτα… Με τόση ποικιλία στα παστέλια δεν ήξερα ποιο να αξιοποιήσω. Τελικά αποφάσισα να κάνω μια καροτοσαλάτα με ρόκα και 2 παστέλια (με φυστίκι Αιγίνης και Κολοκυθόσπορο).
Για το τέλος… αφράτα μπριοσάκια, γεμιστά με «γιαουρτένιο μαντολάτο».

1 Comment

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *