Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Κρητικό γλέντι με τα όλα του

Κρητικό γλέντι με τα όλα του

Παρόλο που ξεκίνησε ως σεμινάριο, τελικά, κατέληξε να γίνει ένα κρητικό γλέντι που τα είχε όλα. Ο φίλος μου Μανώλης Κασσάκης, έφερε από την Κρήτη τα εξαιρετικά προϊόντα του (ξυδάτο λουκάνικο, πανσέτα, σίγλινο, απάκι), τα οποία έγιναν αριστουργήματα γεύσεις στα χέρια του chef Γιάννη Τσιβουράκη, μέσα σε 3 εξαιρετικές συνταγές. Οι μπρουσκέτες με κρητικά χόρτα τσιγαριαστά, αυγό τηγανισμένο σε στάκα και λουκάνικο ξυδάτο, μας άνοιξαν την όρεξη για να συνεχίσουμε με γεμιστές πατάτες με γραβιέρα Κρήτης και απάκι και μια σαλάτα με σταμναγκάθι, αβοκάντο και πανσέτα. Η παραδοσιακή Τσικουδιά Arodama, ταίριαζε τέλεια στις γεύσεις και καταναλώθηκε στο έπακρο. Για το τέλος, η αγαπημένη μου Λένα Ηγουμενάκη, ήρθε από την Κρήτη για να μας μάθει τις παραδοσιακές «Ζαχαρωτές Μαντινάδες» αλλά και να μας δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που διοργανώνει κάθε χρόνο, καταφέρνοντας να συσπειρώσει όλους τους συλλόγους της Κρήτης.

194850 202052 190357 175319 192509 182459 202839 180800 185439 190137 175255


Related Posts

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

ΜΑΥΡΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙ… ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ!

Μα τι είναι αυτό το μαύρο ραπανάκι; Συνήθως τα ραπανάκια τα ξέρουμε κόκκινα, στρογγυλά ή και μακρουλά. Λοιπόν, το μαύρο ραπανάκι, με μια πρώτη ματιά, δεν μπορώ να πω πως θα το ζηλέψετε, αλλά θα ήταν κρίμα να μη το δοκιμάσετε. Αρκετά δυνατό θα έλεγα, […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe