Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Εάν συνηθίζετε να βάζετε στο ψυγείο τα λεμόνια, τα πορτοκάλια ή ακόμα και τα grapefruit, σκεφτείτε το καλύτερα την επόμενη φορά!
Θα με ρωτήσετε, γιατί; Η απάντηση είναι απλή… Εσπεριδοειδή + κρύο = πικρή γεύση!
Αν και πολλά φρούτα όπως τα μήλα, τα αχλάδια ή και οι φράουλες αγαπούν το κρύο του ψυγείου, τα εσπεριδοειδή, δεν το θέλουν καθόλου και προτιμούν να είναι έξω σε θερμοκρασία δωματίου.
Πράγματι, παρά το αρκετό παχύ τους δέρμα, τα λεμόνια, οι κλημεντίνες, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια και άλλα όπως και τα γκρέιπφρουτ είναι μάλλον φρούτα που δεν αγαπούν το κρύο και μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα και τη γεύση τους. Επιπλέον, όσο λιγότερο ώριμα είναι τα εσπεριδοειδή, τόσο πιο ευαίσθητα είναι με το κρύο!
Εάν λοιπόν αγοράσετε μανταρίνια και δεν έχουν γίνει ακόμα και ίσως να είναι και πράσινα, αποφύγετε να τα βάλετε στο ψυγείο… Θα αργήσουν πολύ να ωριμάσουν και θα πικρίσουν!

Πώς τα διατηρούμε
Για να είναι τα εσπεριδοειδή όσο το δυνατόν πιο νόστιμα, το καλύτερο είναι να τα αφήνουμε σε ξηρό μέρος (για να μην τα «χτυπήσει» η υγρασία) και δροσερό. Και όχι σε μια κλειστή πλαστική σακούλα: θα σαπίσουν!
Ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο είναι ότι πρέπει. Θα τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο για να αφήνετε έτσι τον αέρα να κυκλοφορεί καλά ανάμεσα τους ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν!


Related Posts

• 12 ΙΟΥΝΙΟΥ | Το Gastronomy Wednesdays στο Ιsland φιλοξενεί τον Άνταμ Κοντοβά

• 12 ΙΟΥΝΙΟΥ | Το Gastronomy Wednesdays στο Ιsland φιλοξενεί τον Άνταμ Κοντοβά

Το Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκινώντας μια νέα εποχή και δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία, αφιερώνει τιςΤετάρτες στο Gastronomy Wednesdays, παρουσιάζοντας καθε Τετάρτη ένα βραβευμένο Έλληνα chef. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το Island παρουσιάζει τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά με τα ευρηματικά πιάτα και τους τολμηρούς συνδυασμούς. Γεννημένος στην Αθήνα το 1985, ο Άνταμ Κοντοβάς αποφοίτησε από τη σχολή μαγειρικής με […]

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]