προορισμός…γεύση!

Εάν συνηθίζετε να βάζετε στο ψυγείο τα λεμόνια, τα πορτοκάλια ή ακόμα και τα grapefruit, σκεφτείτε το καλύτερα την επόμενη φορά!
Θα με ρωτήσετε, γιατί; Η απάντηση είναι απλή… Εσπεριδοειδή + κρύο = πικρή γεύση!
Αν και πολλά φρούτα όπως τα μήλα, τα αχλάδια ή και οι φράουλες αγαπούν το κρύο του ψυγείου, τα εσπεριδοειδή, δεν το θέλουν καθόλου και προτιμούν να είναι έξω σε θερμοκρασία δωματίου.
Πράγματι, παρά το αρκετό παχύ τους δέρμα, τα λεμόνια, οι κλημεντίνες, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια και άλλα όπως και τα γκρέιπφρουτ είναι μάλλον φρούτα που δεν αγαπούν το κρύο και μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα και τη γεύση τους. Επιπλέον, όσο λιγότερο ώριμα είναι τα εσπεριδοειδή, τόσο πιο ευαίσθητα είναι με το κρύο!
Εάν λοιπόν αγοράσετε μανταρίνια και δεν έχουν γίνει ακόμα και ίσως να είναι και πράσινα, αποφύγετε να τα βάλετε στο ψυγείο… Θα αργήσουν πολύ να ωριμάσουν και θα πικρίσουν!

Πώς τα διατηρούμε
Για να είναι τα εσπεριδοειδή όσο το δυνατόν πιο νόστιμα, το καλύτερο είναι να τα αφήνουμε σε ξηρό μέρος (για να μην τα «χτυπήσει» η υγρασία) και δροσερό. Και όχι σε μια κλειστή πλαστική σακούλα: θα σαπίσουν!
Ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο είναι ότι πρέπει. Θα τα βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο για να αφήνετε έτσι τον αέρα να κυκλοφορεί καλά ανάμεσα τους ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν!

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *