προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.

  2. Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ετοιμάσω ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με την άχνη, μέχρι να φτιάξω ένα κολλώδες και ανοιχτόχρωμο αφράτο μείγμα. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το κακάο, το αλεύρι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμα για να ενωθούν. Προσθέτω το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Τέλος, ρίχνω και την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω.

  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τη ρίχνω στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα με μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην πέσει ο όγκος της.

  5. Αδειάζω τα μείγμα στο ταψάκι και το ψήνω για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160 C και ψήνω για άλλα 20 λεπτά.

  6. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει τελείως και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρω πασπαλισμένα με σκόνη κακάο καλής ποιότητας ή με ζάχαρη άχνη.

Keywords: brownies κανελα

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Excellent!

  1. manyrone

    Excellent!