Αν και αγαπώ πολύ τις κρέπες και τα pancakes, οφείλω να ομολογήσω ότι πολύ σπάνια έχω το χρόνο να τα προετοιμάσω… Δεν είναι κουραστική η προετοιμασία της ζύμης, αλλά χωρίς να το καταλάβω έχω μια κουζίνα, «Βατερλό». Μπολ, δοσομετρητή, κουτάλες, μίξερ ή σύρμα, τηγάνι… και αφού τελειώσω συνεχίζω την αγγαρία στις εστίες… Βρήκα, λοιπόν, την πιο απλή λύση λερώνοντας μόνο ένα τηγάνι και… ένα πλαστικό μπουκάλι του νερού.
- Παίρνω ένα καθαρό μπουκάλι του νερού, και χρησιμοποιώντας ένα χωνί, βάζω όλα τα υλικά. Αλεύρι, αλάτι, λάδι, αυγά, γάλα.
- Κλείνω καλά το μπουκάλι και ανακινώ καλά ώστε όλα τα υλικά να ανακατευτούν και να σπάσουν οι σβόλοι.
- Βάζω το τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνω το μείγμα απευθείας από το μπουκάλι.
- Με αυτό τον τρόπο μπορώ να προετοιμάζω τις ζύμες από το βράδυ και το πρωί να φτιάχνω πρωινό σε 5 λεπτά.
- Δεν λερώνω επιπλέον σκεύη, ούτε καν τον πάγκο της κουζίνας.
- Οι ζύμες μπορούν να διατηρηθούν για 3-4 ημέρες στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλω να τις χρησιμοποιήσω, ανακινώ καλά και… βουρ για τηγάνι.
Υλικά για 8-10 κρέπες
• 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
• 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για 18-20 pancakes
• 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα
• 2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 1 αυγό
• 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πολύ χρήσιμο…
Πολύ καλή ιδέα θα το δοκιμάσω!
Είσαι θεά Ντίνα Μας
Εύκολοοοοο ένα μεγάλο ευχαριστώ ‼️‼️