προορισμός…γεύση!

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) επιχειρούν να σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο και να ενταχθούν στο GUINNESS WORLD RECORDS. 

Η προσπάθεια κατάκτησης του GWR για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς προγραμματίζεται για την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, παρουσία του αξιολογητή του Οργανισμού, επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την κακαβιά.

Στις 18 Αυγούστου ξεκινάει η διαδικασία μαγειρέματος από νωρίς το μεσημέρι, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες (μετρήσεων, υγιεινής, αξιολόγησης κ.α.), συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας εκτός από την ποικιλία των ψαριών, είναι το μεράκι του μάγειρα. Την επιμέλεια της μεγαλύτερης κακαβιάς στον κόσμο θα έχει η σεφ Ντίνα Νικολάου.

Παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις και δοκιμές τοπικών προϊόντων, κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Σητείας, παραδοσιακούς χορούς και μουσική θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Είστε όλοι καλεσμένοι να συμμετέχετε στην προσπάθεια του Δήμου Σητείας και να γευτείτε τη μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της Σητείας, στις 19:00. ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ! Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε ένα πιάτο!“, αναφέρει η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

➧ Πότε: Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023

➧ Ώρα: 19:00

➧ Που: Κεντρική Πλατεία Σητείας

➧ Δείτε την τοποθεσία στον χάρτη: https://goo.gl/maps/vVyvcqCSsgUSsi9HA

➧ Μείνετε συντονισμένοι: https://kakavia.sitia.travel

Facebook Event: https://fb.me/e/9ARFpZTXc 

Facebook Page Visit Sitia: https://www.facebook.com/visitsitia.gr 

Instagram: https://www.instagram.com/visitsitia/ 

1 Comment

  1. Καλημέρα θα ήθελα να μάθω αν είναι χωρίς γλουτένη; Υπάρχουν πολύ λίγες δυνατότητές για εμάς που έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη) να φάμε με ασφάλεια και μη νοιώθουμε διαφορετική, εσύ μπορείτε να το μεταφέρεται αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *