προορισμός…γεύση!

Το Kefir είναι ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση από γάλα ή φρούτα και κάνει καλό σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές.

Κάνει καλό για την πέψη
Λόγω των γαλακτικών βακτηριδίων και της μαγιάς, δρα ευνοϊκά στο έντερο. Πλούσιο σε προβιοτικά, βοηθά επίσης στην σωστή λειτουργία του εντέρου μετά από κάποια θεραπεία με αντιβιοτικά.

Προστατεύει από λοιμώξεις
Το Kefir είναι πραγματικά ένα καλό αντιβακτηριακό. Περιέχει Lactobacillus kefiri, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων παθογόνων βακτηρίων και επομένως προστατεύει από λοιμώξεις. Περιέχει επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά.

Αποτρέπει τους κινδύνους οστεοπόρωσης
Όπως σας είπα το kefir φτιάχνεται από γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι επομένως πηγή ασβεστίου. Έτσι, ενεργεί θετικά στα κόκκαλα μας και καταπολέμα τούς κινδύνους οστεοπόρωσης και την πρόληψη των καταγμάτων.

Ενεργεί κατά των αλλεργιών και του άσθματος
Μερικές μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι το kefir είναι ευεργετικό σε άτομα με άσθμα ή κάποιες αλλεργίες. Απαιτούνται όμως περισσότερες μελέτες για την απόλυτη επιβεβαίωση . Παρόλα αυτά, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Terrific

Απάντηση