Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

To σωστό αλάτισμα…

To σωστό αλάτισμα…

Το αλάτι είναι το απόλυτο καρύκευμα για να νοστιμίσουμε τα φαγητά, αλλά το κάνετε σωστά…

  1. Αλατίζετε το κρέας 1 έως 3 ώρες νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή. Έτσι το αλάτι εισχωρεί στις ίνες του κρέατος και συγκρατεί τους χυμούς του.
  2. Μην αλατίζετε αμέσως μετά το τηγάνισμα. Θα μαλακώσει την επιφάνεια του τροφίμου και θα χάσει την τραγανότητά του.
  3. Μην αλατίζετε τους ζωμούς. Επειδή οι ζωμοί χρειάζονται αρκετή ώρα βράσιμο για να υπάρξει συμπύκνωση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά αλμυροί. Έτσι, όταν τους χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε φαγητό δεν θα μπορέσετε να ελέγξετε το αλάτι.
  4. Αλατίζετε κατά το μαγείρεμα και όχι μόνο στο τέλος. Εκτός κι αν πρόκειται για όσπρια τα οποία χρειάζονται αλάτι, πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.
  5. Αν πρόκειται να βράσετε λαχανικά ή ζυμαρικά σε νερό, αλατίζετε μόλις ξεκινήσε ο βρασμός και πριν προσθέτετε τα υλικά.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…