Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

To σωστό αλάτισμα…

To σωστό αλάτισμα…

Το αλάτι είναι το απόλυτο καρύκευμα για να νοστιμίσουμε τα φαγητά, αλλά το κάνετε σωστά…

  1. Αλατίζετε το κρέας 1 έως 3 ώρες νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή. Έτσι το αλάτι εισχωρεί στις ίνες του κρέατος και συγκρατεί τους χυμούς του.
  2. Μην αλατίζετε αμέσως μετά το τηγάνισμα. Θα μαλακώσει την επιφάνεια του τροφίμου και θα χάσει την τραγανότητά του.
  3. Μην αλατίζετε τους ζωμούς. Επειδή οι ζωμοί χρειάζονται αρκετή ώρα βράσιμο για να υπάρξει συμπύκνωση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά αλμυροί. Έτσι, όταν τους χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε φαγητό δεν θα μπορέσετε να ελέγξετε το αλάτι.
  4. Αλατίζετε κατά το μαγείρεμα και όχι μόνο στο τέλος. Εκτός κι αν πρόκειται για όσπρια τα οποία χρειάζονται αλάτι, πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου μαγειρέματος.
  5. Αν πρόκειται να βράσετε λαχανικά ή ζυμαρικά σε νερό, αλατίζετε μόλις ξεκινήσε ο βρασμός και πριν προσθέτετε τα υλικά.

Related Posts

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…



Subscribe