Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4
: 30 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση της Ντίνας Νικολάου! Μια τάρτα με υπέροχα χρώματα και πλούσια διατροφική αξία. Οι χρωματιστές πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Βιταμίνη Α, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, οι παθήσεις των ματιών και ορισμένες μορφές καρκίνου. Το μείγμα τυριών προσθέτει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που θα σας χορτάσουν, ενώ το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος ενισχύουν την τάρτα με βιταμίνες A και D. Πολύ ωραία πρόταση, ιδανική εναλλακτική και για εκείνους που δεν είναι φίλοι των λαχανικών.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 50 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών pasta & gratiner, Arla
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθι, σκόρδο, ντοματίνια) σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Αλείφω με βούτυρο 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 15-16 εκ. Κόβω τα δύο φύλλα σφολιάτας στη μέση και προσαρμόζω τα κομμάτια στις ταρτιέρες.
  • Βήμα 3 Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο, τα μοιράζω στις ταρτιέρες και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζω το μείγμα στις 4 ταρτιέρες και πασπαλίζω με το μείγμα τριμμένων τυριών.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η σφολιάτα.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe