destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 1 hr
: 18 min
           
: 40 min

Ανοιξιάτικη και γιορτινή τάρτα με κρέμα βανίλιας αλλά και φρέσκες φράουλες. Σας προτείνω να τη συνοδέψετε με ένα ποτήρι δροσερό Peleano Sparkling Tale με αρώματα λουλουδιών και λάιμ. Μπορείτε να φτιάξετε τη βάση και την κρέμα από την προηγούμενη ημέρα και να την συναρμολογήσετε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Υλικά
  • Για την τάρτα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη + 30 γρ. για την σαντιγί
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γάλα
  • Σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, παγωμένη
  • Για την επιφάνεια
  • 700 γρ. φράουλες
  • ½ κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, χοντροσπασμένο
  • 40 γρ. φυστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Ρίχνω το αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και δημιουργώ στο κέντρο μια λακούβα. Εκεί ρίχνω το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τους κρόκους. Δουλεύω με τα δάχτυλά μου, παίρνοντας αλεύρι από την περιφέρεια και φέρνοντάς στο προς το κέντρο μέχρι να δημιουργήσω ένα λασπώδες μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με όλα τα υλικά και όσο αλεύρι έχει απομείνει στην περιφέρεια και να δημιουργηθεί μια ενιαία, απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 40 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ τη μεμβράνη από τη ζύμη, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. Μεταφέρω εκεί το φύλλο, πιέζοντας λίγο με τα χέρια μου μέχρι να κολλήσει καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και με ένα πηρούνι τρυπάω διάσπαρτα. Ψήνω την τάρτα για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να κρυώσει.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους, τα 100 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το γάλα και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω καλά και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 5 Βάζω την κρέμα γάλακτος και τα 30 γρ. ζάχαρη και σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρύα κρέμα και δουλεύω λίγο με το σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί σε 3 δόσεις και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βήμα 6 Για τη συναρμολόγηση: Aφαιρώ την ψημένη τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια πιατέλα. Γεμίζω με την κρέμα βανίλιας καλύπτοντας καλά όλη την τάρτα. Πλένω καλά τις φράουλες και τις σκουπίζω με ένα καθαρό πανί. Τις κόβω σε λεπτά φετάκια και τις τοποθετώ όρθιες και κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Πασπαλίζω με το ροζ πιπέρι και τα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!