Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αλλά με εβραιο-πολωνικές καταβολές, αυτά τα στρογγυλά κουλούρια είναι αφράτα και πεντανόστιμα. Τέλεια για σάντουιτς αλλά και για το πρωινό.

Bagels ολικής άλεσης
Ингредиенты
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάζω σε 1 μπολ το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά
-
Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι και το αλάτι
-
Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζω εκεί το νερό με τη μαγιά
-
Ξεκινάω να ζυμώνω, φέρνοντας το αλεύρι από τις άκρες προς το κέντρο μέχρι να απορροφηθεί από τα υγρά
-
Ζυμώνω για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη
-
Σκεπάζω το μπολ με καθαρή πετσέτα και το αφήνω στην άκρη για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο, 1 κουταλιά από τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο
-
Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθω σε μπάλες
-
Με τα δάχτυλά μου ανοίγω το κέντρο για να δημιουργήσω μια τρύπα αρκετά μεγάλη γιατί όταν φουσκώσουν θα κλείσει
-
Τα αφήνω σκεπασμένα για 20 λεπτά
-
Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει
-
Παίρνω ένα ένα τα ψωμάκια και τα ρίχνω στο νερό για 2 λεπτά
-
Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω ξανά στη λαμαρίνα
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις
-
Aλείφω τα bacels με βούτυρο-σκόρδο-μυρωδικά
-
Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα
-
Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει