destination taste!

Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.ά.).

Prep Time 20 мин Cook Time 45 мин Rest Time 30 мин Total Time 1 час 35 мин. Servings: 10

Ингредиенты

Εκτέλεση/Instructions

  1. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό

  2. Αποσύρω από τη φωτιά

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  4. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση

  5. Σε ένα μπολ βάζω το νερό, το αλεύρι, το λάδι, το κακάο, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα χτυπάω καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα

  6. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα

  7. Τέλος, ρίχνω τα τριμμένα φουντούκια και χτυπάω καλά, μέχρι να ενωθούν στο μείγμα

  8. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου

  9. Ψήνω το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά

  10. Το αφήνω να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς επάνω σε μια σχάρα

  11. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...