\n
\nΈνα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό.
ραβανι με ρυζι γλασε & ινδοκαρυδο
Περιγραφή
Ένα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό!Υλικά
Για τη διακόσμηση
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ρύζι γλασέ στο μπλέντερ και το θρυμματίζω μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Στύβω το χυμό του λεμονιού απευθείας στην κατσαρόλα και προσθέτω και τη λεμονόκουπα. Ρίχνω το βούτυρο και βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
-
Προσθέτω πασπαλιστά το θρυμματισμένο ρύζι με το ινδοκάρυδο, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 6-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
-
Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι και αδειάζω το μείγμα του ρυζιού. Πετάω τη λεμονόκουπα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω το ραβανί για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
-
Αποσύρω από το φούρνο και πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και λευκή τρούφα. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Flavorful