Χυλοπίτες σπιτικές
Υλικά
Εκτέλεση
-
Με ένα πιρούνι χτυπάω τα αβγά με το αλάτι σε ένα μπολ. Σε μια μεγάλη λεκάνη ή σε βαθύ ταψί ρίχνω το αλεύρι και το μίγμα των αβγών, προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ζυμώνω, ώσπου να αποκτήσω μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
-
Χωρίζω τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθω σε 6 μπαλίτσες. Λαδώνω τα χέρια μου με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια λαδώνω τις μπαλίτσες ζύμης. Τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για περίπου 1 ώρα.
-
Παίρνω τον πλάστη και ανοίγω λεπτά φύλλα. Τα σκεπάζω με μια βαμβακερή πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
-
Διπλώνω τα φύλλα στη μέση και μετά τα ξαναδιπλώνω. Τα κόβω σε λωρίδες πάχους 8 εκατοστών. Κόβω κάθε λωρίδα σε ψιλά λωριδάκια, επάνω σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια και τα αφήνω σε ξηρό μέρος για 2-3 ημέρες να στεγνώσουν.
-
Μαζεύω τα λωριδάκια και τα φιλάω σε μεγάλα γυάλινα βάζα ή σε βαμβακερές σακούλες (ή σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες).
User Reviews
Exceptional!