Χυλοπίτες με φασολάκια, καπνιστή ρέγγα και πέστο δυόσμου-ρίγανης
Υλικά
Για το πέστο
Εκτέλεση
Για το πέστο
-
Βάζω στο μούλτι τα μυρωδικά, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω το ελαιόλαδο και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγο νερό.
Για τις χυλοπίτες
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και τις σουρώνω.
-
Σε ένα βαθύ γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα ζεματισμένα φασολάκια και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά, το πέστο και το νερό που έχω κρατήσει στην άκρη και ανακινώ το γουόκ χωρίς να χρησιμοποιήσω πηρούνι. Μεταφέρω το φαγητό σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπίζω την καπνιστή ρέγγα. Σερβίρω αμέσως.