προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για το πέστο μαϊντανού

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το πέστο

  1. Βάζω όλα τα υλικά και σε μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για τις χυλοπίτες

  1. Βάζω σε ένα μπολ αρκετό νερό και χοντρό αλάτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τις αχιβάδες και τις αφήνω για 1 ώρα μέχρι να αποβάλλουν την άμμο τους. Τρίβω με μια βούρτα να αφαιρέσω τυχόν κολλημένα όστρακα και ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.

  3. Σε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνω το σκόρδο και τις πιπερίτσες και σοτάρω για 1½ λεπτό. Προσθέτω τα όστρακα και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα, περίπου 5 λεπτά. Πετάω όσα δεν ανοίξουν και μεταφέρω τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.

  4. Ρίχνω τις χυλοπίτες και και το πέστο και με μια τσιμπίδα ανακατεύω απαλά. Προσθέτω και τις αχιβάδες και συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα.
    Μεταφέρω σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: χυλοπιτες alle vongole πεστο μαϊντανου τσιλι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση