προορισμός…γεύση!

Απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή που μυρίζει «θάλασσα»! Το πέστο μαϊντανού θα δώσει ένταση και φρεσκάδα στα θαλασσινά. Απαραίτητο συνοδευτικό το τσίπουρο ή το ούζο.

Χυλοπίτες alle vongole με πέστο μαϊντανού και τσίλι

Χυλοπίτες alle vongole με πέστο μαϊντανού και τσίλι

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 15 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Summer

Υλικά

Για το πέστο μαϊντανού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το πέστο

  1. Βάζω όλα τα υλικά και σε μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για τις χυλοπίτες

  1. Βάζω σε ένα μπολ αρκετό νερό και χοντρό αλάτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τις αχιβάδες και τις αφήνω για 1 ώρα μέχρι να αποβάλλουν την άμμο τους. Τρίβω με μια βούρτα να αφαιρέσω τυχόν κολλημένα όστρακα και ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.

  3. Σε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνω το σκόρδο και τις πιπερίτσες και σοτάρω για 1½ λεπτό. Προσθέτω τα όστρακα και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κρασί και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα, περίπου 5 λεπτά. Πετάω όσα δεν ανοίξουν και μεταφέρω τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.

  4. Ρίχνω τις χυλοπίτες και και το πέστο και με μια τσιμπίδα ανακατεύω απαλά. Προσθέτω και τις αχιβάδες και συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα.
    Μεταφέρω σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

Keywords: χυλοπιτες alle vongole πεστο μαϊντανου τσιλι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exceptional!