προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μικρό κομμάτι τουλπάνι βάζω τα καρφάκια γαρίφαλου, τα κεδροκούκουτσα, τα σπασμένα πιπέρια, το φύλλο δάφνης και το φρέσκο θυμάρι. Δένω το τουλπάνι με ένα κομματάκι σπάγκο ή με κλωστή.

  2. Κόβω το καθαρισμένο χταπόδι (κουκούλα και πλοκάμια) σε μικρά κομματάκια και τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς νερό. Τη κλείνω καλά με το καπάκι της και τη βάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω έτσι το χταπόδι για περίπου 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το χταπόδι θα βγάλει το νερό του και θα μισο-μαγειρευτεί μέσα σε αυτό.

  3. Ανοίγω το καπάκι και ρίχνω την κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το τουλπάνι με τα μπαχαρικά και μυρωδικά και την ξερή ρίγανη –αν χρησιμοποιήσω ξερό θυμάρι το βάζω χύμα στην κατσαρόλα, μαζί με την ξερή ρίγανη. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω το κρασί, τις ελιές και τις φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση.

  4. Σκεπάζω την κατσαρόλα, ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύω για άλλα 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να μοιάζει με αραιό σιρόπι. Ρίχνω το μέλι, ανακατεύω και μαγειρεύω για άλλα 2 - 3 λεπτά. Τέλος, προσθέτω και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.

  5. Μοιράζω το χταπόδι σε πιάτα, μαζί με τη σάλτσα του, και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με απλό ρύζι πιλάφι.

Keywords: χταπόδι κρασάτο με μέλι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Really good!