Χταπόδι κοκκινιστό με φάβα
Υλικά
Για τη φάβα
Εκτέλεση
-
Ξεπλένω καλά το χταπόδι και το βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζω με το καπάκι και βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνω έτσι σκεπασμένο να μαγειρευτεί για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και δυναμώνω τη φωτιά, σβήνω με το κρασί και μετά από 1 λεπτό προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, το μέλι, την κανέλα, τα γαρύφαλα, τα μπαχάρια, τη δάφνη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνω το χταπόδι να μαγειρευτεί με τη σάλτσα για 20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και πασπαλίζω με φρέσκο θυμάρι.
Για την φάβα
-
Βάζω το νερό, την φάβα και το κρεμμύδι και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα και να χυλώσει. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατεύω τακτικά για να μην κολλήσει. Αλατοπιπερώνω στο τέλος και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σερβίρω την φάβα σε μεγάλο πιάτο, στολίζω ολόγυρα το χταπόδι και περιχύνω με τη σάλτσα και λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σκορπίζω την κάππαρη και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Mouth-watering