Χορτόπιτα με σύγκλινο Λακωνίας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω τα χόρτα. Τα ψιλοκόβω και τα ενώνω σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζω 2-3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα χόρτα και τα ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος τους. Αποσύρω από τη φωτιά και τα βάζω σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22-24 εκ. Λαδώνω ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα στρώνω στη φόρμα, αφήνοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτω το γιαούρτι, την τριμμένη σφέλα, το κασέρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όχι αλάτι). Προσθέτω τα χόρτα και το σύγκλινο και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζω τους κύβους της σφέλας.
Ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ