Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά καμήλας
Υλικά
Για τη βάση
Για τη χορτόπιτα
Εκτέλεση
Για τη βάση
-
Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό και βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. (για ευκολία, προτιμώ ένα τσέρκι με αυτή τη διάμετρο ώστε να μπορώ να το «ξεκουμπώσω» πιο εύκολα για το σερβίρισμα, και το ακουμπάω σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα).
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λάσπη. Το αδειάζω στο ταψάκι ή στο τσέρκι και το απλώνω με τις παλάμες μου για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα του σκεύους.
Για το cheesecake
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτω το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα ψιλοκομμένα χόρτα, το σκόρδο και τον άνηθο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι ή στο τσέρκι και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνω το τσιζκέικ-χορτόπιτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και στολίζω φτιάχνοντας ρολάκια τις φέτες παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως ή όταν κρυώσει τελείως.
User Reviews
Terrific
Terrific