Χοιρινό ρολό με καραμελωμένα μήλα και σάλτσα γραβιέρας
Υλικά
Για τα μήλα
Για την κρέμα γραβιέρας
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το ρολό
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Σε ένα μπολ ανακατεύω το βούτυρο, το σκόρδο, το πιπέρι και αλάτι. Αλείφω το ρολό με το μείγμα και το τυλίγω σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Βγάζω το ρολό από το φούρνο και το διατηρώ ζεστό. Σουρώνω σε ένα κατσαρολάκι τα ζουμάκια του ψησίματος και τα κρατάω για τη σάλτσα.
Για τα μήλα
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Βάζω τα μήλα σε μονή στρώση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα ανακινώντας το τηγάνι. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνω και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν.
Για την σάλτσα γραβιέρας
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, τα ζουμάκια από το ψήσιμο του ρολού και το βούτυρο και τα ζεσταίνω μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Προσθέτω την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά.