Χοιρινή σπάλα ψητή στη λαδόκολα με χρωματιστά καρότα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τη σπάλα, την σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και την απλώνω σε ξύλο κοπής. Σε ένα μπολ ανακατεύω το βούτυρο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό μανταρινιών, το σκόρδο, το θυμάρι, το ροζ πιπέρι, μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μέχρι να ενωθούν.
-
Απλώνω αρκετό από το μείγμα στο κρέας, και από τις δύο μεριές, το τυλίγω σε σφιχτό ρολό και το δένω με σπάγγο.
-
Καθαρίζω τα καρότα, τα παντζάρια και τα κρεμμυδάκια και τα βάζω σε ένα μπολ. Ρίχνω όσο από το μείγμα έχει περισσέψει και τα ανακατεύω καλά. Απλώνω τα λαχανικά σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ επάνω το κρέας. Τοποθετώ ανάμεσα το ολόκληρο σκόρδο και κλείνω σε σφιχτό πακέτο.
-
Μεταφέρω το πακέτο σε ένα βαθύ ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 2½ -3 ώρες.
-
Ανοίγω το πακέτο, μεταφέρω το κρέας σε μεγάλη πιατέλα και τριγύρω τα λαχανικά.
Σερβίρω αμέσως.