Χοιρινά παϊδάκια με τραγανή, γλυκόξινη κρούστα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτω τα παϊδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά τα παϊδάκια με το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το κόλιανδρο, τα πιπέρια και το τζίντζερ και νοστιμίζω με αλάτι. Τα ανακατεύω καλά. Παίρνω ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζω ελαφρώς από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσω, τα περνάω από το μείγμα μπαχαρικών. Απλώνω τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι όμως να καούν γιατί στεγνώνουν και πικρίζουν). Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Really good!
Really good!