Χοιρινά παϊδάκια (baby ribs) αργοψημένα με σάλτσα bbq
Υλικά
Για την σάλτσα bbq
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα bbq
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρω ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω την κέτσαπ, το μηλόξιδο, το ζωμό, την γούστερ σος και το πετιμέζι. Ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά.
Για τα παϊδάκια
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τους μαραθόσπορους, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν και την πάπρικα.
-
Γυρίζω τα χοιρινά παϊδάκια από την κάτω πλευρά, αφαιρώ τη μεμβράνη που υπάρχει (τραβάω από την μια πλευρά και αφαιρείτε πολύ εύκολα) και τοποθετώ το κομμάτι επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά το κρέας. Αλείφω καλά με τη μουστάρδα και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών ώστε να καλυφθούν καλά. Κλείνω καλά το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το πακέτο με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C αερόθερμο και ψήνω το κρέας για 3 ώρες ή στους 180°C αερόθερμο για 2 ώρες.
-
Βγάζω το πακέτο από το φούρνο και γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ.
Ανοίγω το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και αλείφω το κρέας με αρκετή σάλτσα bbq. Επαναφέρω το κρέας στο φούρνο και ψήνω στο γκριλ για 5-8 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και το κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.