Χιουροπασπαλάς με πολέντα
Υλικά
Για την πολέντα
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τα κρέατα (χοιρινό, συκωτάκια, σύγκλινο) και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τον πελτέ. Ανακατεύω για 1-2 λεπτά και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτω τόσο νερό, όσο να σκεπάσει το κρέας, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα.
Σερβίρω την πολέντα σε μεγάλη πιατέλα και απλώνω από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του.
Για την πολέντα
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ζωμό λαχανικών, αλατίζω ελαφρά και αφήνω να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω πασπαλιστά την πολέντα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί στο ζωμό. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη σφέλα, το βούτυρο και μπόλικο πιπέρι.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ