Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χειμωνιάτικη κρεατόσουπα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι ή χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μοσχαρίσιο κόκαλο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια (ζητήσετε το από το χασάπη σας ο οποίος διαθέτει τροχό και μπορεί να το κόψει)
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (τα βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλάκι ολόκληρους σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση/Instructions
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 λίτρα νερό και ρίχνω το κρέας και τα κόκκαλα

  2. Οταν το νερό πάρει βράση, αρχίζω να ξαφρίζω τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει

  3. Αφήνω το κρέας να βράσει για 40 λεπτά

  4. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι

  5. Ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά

  6. Προσθέτω το κουσκουσάκι, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα

  7. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω σε βαθιά πιάτα

Keywords: χειμωνιάτικη κρεατόσουπα

Σας ευχαριστώ!