Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
-
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω την εσάνς αμυγδάλου ή το αμαρέτο και ανακατεύω. Περιμένω δέκα λεπτά να κρυώσει ο χαλβάς και προσθέτω τα κυβάκια φράουλας. Ανακατεύω μαλακά με σπάτουλα έτσι ώστε να πάνε οι φράουλες σε όλο το μίγμα χωρίς όμως να τις λιώσω. Παίρνω ένα μικρό ταψάκι (πιρέξ) ή μια φόρμα για κέικ, μακρόστενη και την ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας τη να εξέχει από τα χείλη της φόρμας. Απλώνω στον πάτο την σάλτσα κόκκινων φρούτων και πάνω αραδιάζω τα φετάκια φράουλας. Αδειάζω το μίγμα του χαλβά με τα κυβάκια φράουλας, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
User Reviews
Yummy