Χαλβάς με κόκκινα φρούτα
Υλικά
Για το σιρόπι
Για τη σάλτσα ταχίνι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ταχίνι
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Προσθέτω σταδιακά2-3 κουταλιές νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
Για τον χαλβά
-
Ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι η ζάχαρη, το μέλι, το νερό και η φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτω τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Μόλις μαλακώσουν αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφαιρώ τα κόκκινα φρούτα με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάω χωριστά. Σουρώνω το σιρόπι από τα μπαχάρια και ετοιμάζω το χαλβά.
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο, προσθέτω το σιμιγδάλι και αφήνω να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το σιμιγδάλι ροδίσει προσθέτω το σιρόπι. Η προσθήκη πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί το μίγμα μπορεί να πιτσιλίσει και να σας κάψει.
Ανακατεύω το μίγμα διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να φουσκώσει. Προσθέτω και τα κόκκινα φρούτα. -
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και ύστερα με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω το χαλβά κατά μέρος για 15 λεπτά.
Μεταφέρω το χαλβά σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρω σε πιατέλα. Σερβίρω ραντίζοντας με σάλτσα ταχίνι.
User Reviews
Exciting!
Exciting!