προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 1 hr Rest Time 30 mins Total Time 2 hrs Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω τους βολβούς από την εξωτερική τους φλούδα και τους χαράζω στην κορυφή τους, σταυρωτά. Τους ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τους βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

  2. Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό και τους αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσω ο βρασμός). Σουρώνω τους βολβούς σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένω με κρύο νερό.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία του βρασμού με φρέσκο νερό, για άλλα 10 λεπτά, τους σουρώνω και τους ξαναξεπλένω.
    Βάζω για τρίτη φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω τους βολβούς και αλατίζω. Τους αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, δοκιμάζω με ένα πιρούνι και μόλις διαπιστώσω ότι έχουν βράσει (πρέπει να είναι βρασμένοι αλλά όχι να λιώνουν) τους σουρώνω και τους αφήνω να κρυώσουν.

  3. Μεταφέρω τους βολβούς σε αποστειρωμένο βάζο, προσθέτω το ξύδι και γεμίζω το υπόλοιπο βάζο με ελαιόλαδο.
    Σερβίρω τους βολβούς με λίγο από το ξυδόλαδο του βάζου.

Keywords: βολβοί ξυδάτοι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Yummy