Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
Υλικά
Για το κέικ
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για την επικάλυψη
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, αλλά χωρίς να κάψει. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζει με χονδρά τρίμματα. Το βάζω σε ένα νάιλον σακουλάκι και το αφήνω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω την υπόλοιπη συνταγή.
Για τη γέμιση
-
Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος.
Για το κέικ
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το λιωμένο αλλά κρύο βούτυρο και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή και βαθιά φόρμα με διάμετρο 26 - 28 εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα, για εύκολο ξεφορμάρισμα.
-
Ρίχνω στη φόρμα το 1/3 της ποσότητας του κέικ, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και αδειάζω επάνω του τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Σκεπάζω με το άλλο 1/3 του μείγματος κέικ και από πάνω απλώνω το υπόλοιπο μείγμα της γεμισης. Στο στάδιο αυτό βάζω στο μείγμα και το «φλουρί», τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια.
-
Τέλος, πασπαλίζω καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα-τρίμμα της επικάλυψης που έχω αφήσει στο ψυγείο.
-
Ψήνω τη βασιλόπιτα για 1 ώρα. Την αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια την ξεφορμάρω. Οταν κρυώσει τελείως την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο.
User Reviews
η καλυτερη βασιλοπιτα!!!!!!!!
Excellent!