Βασιλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα τυριού
Υλικά
Για τα κέικ
Για την γέμιση και την επικάλυψη
Επιπλέον υλικά
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνω σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια υπόλευκη, αφράτη κρέμα.
-
Προσθέτω ένα ένα τα ασπράδια, συνεχίζοντας το χτύπημα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξω το επόμενο. Αφού ενσωματωθούν πλήρως τα ασπράδια, χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω σε 3 δόσεις τα στερεά και τα υγρά υλικά. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες. Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω τα κέικ και ενώ ακόμη είναι ζεστά τα τυλίγω με μεβράνη και τα βάζω στο ψυγείο.
Για την τυρόκρεμα
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος, το κρεμόριο και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού. Βάζω το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσω την βασιλόπιτα.