προορισμός…γεύση!

Τσουρέκι γεμιστό με φυστίκια και σοκολάτα

Τσουρέκι γεμιστό με φυστίκια και σοκολάτα

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Rest Time 3 hrs Total Time 4 hrs Servings: 8

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την γέμιση

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω το βούτυρο, το νερό, το αυγό και τον κρόκο και ξεκινάω να ζυμώνω με το εξάρτημα γάντζο μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά. Προσθέτω το αλάτι και συνεχίζω να ζυμώνω (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 1½ ώρα να φουσκώσει καλά.

Για την γέμιση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα φυστίκια, την άχνη και το αυγό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

Για την συναρμολόγηση

  1. Χωρίζω την φουσκωμένη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμη παραλληλόγραμμο φύλλο. Με το ροδάκι της πίτσας κόβω το φύλλο σε 14-15 τετράγωνα κομμάτια. Βάζω στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλάκι από την γέμιση φυστικιού και λίγες σταγόνες σοκολάτας. Κλείνω σε σφιχτό ρολάκι και το τοποθετώ στην βουτυρωμένη φόρμα.

  2. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά τις γέμισης. Μεταφέρω κι αυτά τα ρολάκια μέσα στη φόρμα (δεν χρειάζεται να είναι σε σειρές), σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω για 1 ώρα να φουσκώσουν.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Αλείφω με χτυπημένο αυγό τα φουσκωμένα ρολάκια και πασπαλίζω με τα φυστίκια. Ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απαλά.
    Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Keywords: τσουρέκι γεμιστό,φυστίκια,σοκολάτα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Supreme