Τρουφάκια με μπισκότα σοκολάτας και ινδοκάρυδο
Υλικά
Για τα τρουφάκια
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
-
Ρίχνω τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα σπάω με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Τα ραντίζω με το κονιάκ και τα αφήνω στην άκρη.
-
Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αφήνω την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και την ρίχνω στα τριμμένα μπισκότα.
-
Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
-
Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και με ένα κουτάλι παίρνω λίγο από το μίγμα και το πλάθω γρήγορα (γιατί λιώνει η σοκολάτα) σε τρουφάκια.
-
Απλώνω το ινδοκάρυδο σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και «κυλάω» εκεί τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Ξαναβάζω τα τρουφάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά μπορώ να τα κεράσω.
User Reviews
Tastes great!