Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Υλικά
Εκτέλεση
-
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα κόβω σε κομμάτια.
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνω 3 κουταλιές της σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω τα λουκάνικα και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τον πελτέ, την πάπρικα, τις λιαστές ντομάτες, και ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Αφήνω τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
-
Βάζω τη γέμιση στο μούλτι και την πολτοποιώ να γίνει σαν κιμάς. Αδειάζω τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτω το αυγό, τον μαϊντανό, το τυρί και τα φυστίκια. Ανακατεύω καλά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
-
Απλώνω ένα φυλλαράκι ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνω με ένα πινέλο. Βάζω στην άκρη του μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνω σε τρίγωνο. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά.
-
Μεταφέρω τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (δεν χρειάζεται να έχουν απόσταση μεταξύ τους) και τα αλείφω με λίγο αυγό.
-
Πασπαλίζω με μαυροσούσαμο και σιναπόσπορο και ψήνω τα τρίγωνα στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.
User Reviews
Exciting!