Tres leches cake
Υλικά
Για το κέικ
Μείγμα με γάλατα
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ.
-
Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω σταδιακά τα αυγά (1 κάθε φορά) και χτυπάω συνεχώς μέχρι να τελειώσουν τα αυγά και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Χαμηλώνω πολύ την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σε 3 δόσεις τα στεγνά υλικά.
-
Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 25-28 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει στεγνό αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω το κέικ για 1 ώρα να κρυώσει χωρίς να το βγάλω από το ταψάκι.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα γάλα (φρέσκο, κρέμα γάλακτος, εβαπορέ, ζαχαρούχο). Με ένα σουβλάκι, τρυπάω διάσπαρτα το κέικ και περιβρέχω με το μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ να σταθεί για 6 ώρες.
Για την επικάλυψη
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί στο ταψάκι με το κέικ και με ένα πηρούνι δημιουργώ μικρές κορυφές. Πασπαλίζω με κανέλα ή στολίζω με φρέσκα φρούτα, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.
User Reviews
Mouth-watering