προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για τα μήλα

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα μήλα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα και ρίχνω τα κομμένα μήλα. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για περίπου 25-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη.

Για την μηλόπιτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και υγρασία 10%. Στρώνω 4 φύλλα κρούστας καλά βουτυρωμένα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα (ντύνω εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην υπάρξουν διαρροές). Αδειάζω στο κέντρο τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνω να καλύψουν όλη την επιφάνεια της φόρμας. Βουτυρώνω ένα φύλλο κρούστας και το «μαζεύω» σαν φυσαρμόνικα. Τοποθετώ το φύλλο έτσι διπλωμένο επάνω στα μήλα και συνεχίζω με τα άλλα 3 φύλλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να μοιάζει με τριαντάφυλλο.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και ραντίζω την μηλόπιτα. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

  3. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: μηλόπιτα, φύλλο κρούστας,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *