προορισμός…γεύση!

Τούρτα τιραμισού με λεμόνι

0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 40 mins Servings: 12

Υλικά

Για την λεμονόκρεμα

Για το σιρόπι limoncello

Για την κρέμα

Επιπλέον υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την λεμονόκρεμα

  1. Χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, μεταφέρω το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Βάζω την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα, προσθέτοντας σταδιακά τα κομμάτια του βουτύρου. Συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα, αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, αφήνω τη λεμονόκρεμα να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνω το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω για 5 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτω το λικέρ.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την κρέμα λεμονιού και ανακατεύω.

Συναρμολόγηση

  1. Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνω σε μονή σειρά σε ένα τετράγωνο τσέρκι 22x22 εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και απλώνω ακόμα 1/3 της ποσότητας κρέμας και την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού. Τελειώνω με μια σειρά σιροπιασμένα μπισκότα και διακοσμώ την τελευταία δόση κρέμας με λίγη κρέμα λεμονιού. Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *