προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Rest Time 2 hrs Total Time 3 hrs Servings: 10

Υλικά

Για τη βάση

Για το σιρόπι

Για την μους

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την μους

  1. Βάζω σε μια κατσαρολίτσα τη σοκολάτα, το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι και ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  2. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βάζω την μους σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για τη βάση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24-25 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και το γάλα και σταματάω το μίξερ.

  3. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνω τα μπισκότα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τη βάση να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Με ένα σουβλί ή με μια οδοντογλυφίδα κάνω διάσπαρτες τρύπες επάνω στη βάση και ραντίζω με το σιρόπι. Το αφήνω για 20 λεπτά και ξεφορμάρω.
    Μεταφέρω τη βάση σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνω την μους σοκολάτας. Κολλάω γύρω από την τούρτα, χοντροσπασμένα μπισκότα και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα φλαβονοειδή της κουβερτούρας  προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, χάρη στην ικανότητα τους να ανακόπτουν την οξείδωση της LDL – Χοληστερόλης, αλλά και την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας. Το βούτυρο που χρησιμοποιείται στη συνταγή είναι ένα φυσικό προϊόν, βασικό παράγωγο του γάλακτος που περιέχει πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ακόμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, αφού μόλις 100 γραμμάρια βουτύρου καλύπτουν το 75% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπρόσθετα,  αυτή η γλυκιά πρόταση προσφέρει ασβέστιο και βιταμίνη D, που προέρχονται τόσο από την κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά όσο και από το βούτυρο. Τέλος, τα μπισκότα σοκολάτας προσδίδουν μια ιδιαίτερα χαλαρωτική νότα στη συνταγή, βελτιώνοντας την ψυχική διάθεση χάρη στην ικανότητα της σοκολάτας να συμβάλλει στην αύξησης της έκκρισης σεροτονίνης και ντοπαμίνης. Μοναδικό γλυκό αλλά να θυμάστε πως πρέπει να δίνετε προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνετε.

Keywords: τούρτα σιροπιαστή με μπισκότα,μους σοκολατα

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Excellent!