προορισμός…γεύση!

Τούρτα με τυρένια κρέμα και ζελέ κόκκινων φρούτων

Τούρτα με τυρένια κρέμα και ζελέ κόκκινων φρούτων

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 70 mins Rest Time 3 hrs Total Time 4 hrs 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το κέικ

Για την κρέμα

Για το ζελέ κόκκινων φρούτων

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το ζελέ

  1. Βάζω τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν καλά.
    Βάζω στο μούλτι τα φρούτα και τα πολτοποιώ καλά. Αδειάζω τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει η σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και κρατάω 1-2 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι (θα το χρησιμοποιήσω στην κρέμα).
    Ρίχνω στην κατσαρόλα τον χυμό και τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύω καλά.
    Αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο. Μόλις ρίξω όλα τα αυγά, αφήνω να χτυπηθούν για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Χαμηλώνω το μίξερ (δεν το σταματάω) και αρχίζω να προσθέτω, το αλεύρι με ένα κουτάλι της σούπας. Αφού ενσωματωθεί στο μείγμα ρίχνω την βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνω το μείγμα να αναδευτεί καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ρευστή κρέμα.

  2. Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (35x10 εκ.) και αδειάζω εκεί το μείγμα.
    Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι αν το κέικ έχει ψηθεί καλά και αν δω ότι δεν έχει στραγγίξει εντελώς, συνεχίζω το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμα. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

  3. Κόβω το κέικ σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις στρώνω σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σκεύος που να τις χωράει όλες σε μονή στρώση.

Για την κρέμα

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τις δύο κουταλιές πολτό φρούτων που έχω κρατήσει από το ζελέ. Χτυπάω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
    Απλώνω την κρέμα σε όλη την επιφάνεια και ισιώνω καλά με ένα κουτάλι. Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά.

  2. Βγάζω το γλύκισμα από το ψυγείο και αδειάζω το ζελέ σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Στολίζω με κόκκινα φρούτα και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.

Keywords: τουρτα τυρενια κρεμα ζελε κοκκινων φρουτων

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Exciting!