Τούρτα με 2 σοκολάτες, γιαούρτι και βάση μπακλαβά
Υλικά
Για τη βάση
Για την γκανάζ γάλακτος
Για την γκανάζ
Για την κρέμα γιαουρτιού
Εκτέλεση
-
Μέσα σε ένα μπολ, κομματιάζω τον μπακλαβά με τα χέρια. Τοποθετώ ένα τσέρκι 30-32 εκ. σε μια μεγάλη πιατέλα (φροντίζω να κάνω χώρο στο ψυγείο για να την χωράει) και αδειάζω εκεί τα τρίμματα του μπακλαβά. Τα πατάω καλά για να καλύψω όλα τα κενά και αφήνω την πιατέλα στην άκρη.
Την γκανάζ γάλακτος
-
Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού. Την αδειάζω στο μπολ με τη σοκολάτα, περιμένω 1 λεπτό και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Αδειάζω την κρέμα επάνω στη βάση του μπακλαβά και βάζω την πιατέλα στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.
Για την κρέμα γιαουρτιού
-
Χτυπάω καλά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνω την κρέμα στην φόρμα και ξαναβάζω την πιατέλα στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα.
Για την γκανάζ
-
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία όπως έκανα με την γκανάζ γάλακτος και στρώνω (με προσοχή αυτή τη φορά, γιατί η κρέμα γιαουρτιού δεν παγώνει εντελώς) την τελευταία στρώση στο τσέρκι. Αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξουν οι κρέμες.
Για το ξεφορμάρισμα και το σερβίρισμα
-
Ζεσταίνω το τσέρκι λίγο με τα χέρια μου και ξεφορμάρω. Αν θέλω, σερβίρω με λίγα τριμμένα φύλλα από μπακλαβά.
Note
Μυστικό: Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε την τούρτα στην κατάψυξη για να γίνει παγωτό. Πριν τη σερβίρετε, όμως, θα πρέπει να την βγάλετε 30 λεπτά νωρίτερα για να μπορεί να κοπεί με ευκολία.
User Reviews
Excellent!