Τούρτα καρδιά με μπισκότο και ελβετική βουτυρόκρεμα
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την κρέμα
Για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτω το αυγό και δυναμώνω την ένταση μέχρι να ασπρίσει η κρέμα και να φουσκώσει. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάω το μίξερ και ζυμώνω με τα χέρια πασπαλίζοντας τακτικά με λίγο επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει.
-
Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβω σε 2 ίσα μέρη. Τοποθετώ το πρώτο κομμάτι ζύμη επάνω σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζοντας με ελάχιστο αλεύρι ανοίγω σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χιλ. Με 2 τσέρκια καρδιά (ένα μεγάλο και ένα μικρότερο) ένα μεγάλο τσέρκι καρδιά κόβω το πρώτο φύλλο και το μεταφέρω μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Με ένα πηρούνι, τρυπάω διάσπαρτα τις ζύμες και τις μεταφέρω στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρω τις ζύμες σε λαμαρίνα, βάζω τη λαμαρίνα σε χαμηλή σημείο στο φούρνο και ψήνω τα μπισκότα για 25 λεπτά. Δεν ξεπερνώ τον χρόνο ψησίματος γιατί θέλω να παραμείνουν ανοιχτόχρωμα. Βγάζω τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
-
Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς όμως, να ακουμπά η βάση του μπολ μέσα στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αδειάζω το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω σταδιακά και με αργό ρυθμό το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
User Reviews
Exciting!