Τούρτα gingerbread με μελάσα και μπαχαρικά
Υλικά
Για τις βάσεις
Για την κρέμα
Για το μείγμα τζίντζερ
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι 3 φόρμες διαμέτρου 15-16 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μείγμα τζίντζερ, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάω για 6-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα. Χαμηλώνω λίγο την ταχύτητα και προσθέτω την μελάσα, το καυτό νερό και το μείγμα του αλεύρου. Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά, δυναμώνω την ένταση του μίξερ, προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν.
-
Μοιράζω το μείγμα στις 3 φόρμες και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αποσύρω τα ταψάκια από το φούρνο, ξεφορμάρω τις βάσεις και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για την κρέμα
-
Προσαρμόζω ένα μεταλλικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ρίχνω τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τζίντζερ και χτυπάω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να είναι ζεστό (όχι καυτό) όταν το αγγίζω. Αδειάζω το μείγμα στην κουζινομηχανή και χτυπάω με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να φουσκώνει (περίπου 15 λεπτά). Δυναμώνω την ταχύτητα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφούλες. Χαμηλώνω και πάλι την ταχύτητα σε μέτρια και ξεκινάω να προσθέτω το βούτυρο σε μικρές δόσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Συναρμολόγηση
-
Τοποθετώ την πρώτη βάση σε μια πιατέλα και αλείφω με αρκετή κρέμα. Σκεπάζω με τη δεύτερη βάση και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία. Τέλος, τοποθετώ το την τελευταία βάση και καλύπτω όλη την τούρτα με όση κρέμα έχει απομείνει. Στολίζω την τούρτα με μπισκοτάκια τζίντζερ, αποξηραμένα φρούτα και ξύλα κανέλας.
User Reviews
Wow, this amazing!