Τορτελίνια με σπανάκι και ρικότα με πέστο ρόκας
Υλικά
Για το πέστο ρόκας
Εκτέλεση
Για το πέστο ρόκας
-
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για τα τορτελίνια
-
Βάζω μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράζει ενώ προετοιμάζω τα τορτελίνια.
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα τορτελίνια στο τηγάνι και τα σοτάρω μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τα τορτελίνια στην κατσαρόλα και τα βράζω για 2 λεπτά.
-
Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά χωρίς να το καθαρίσω και ρίχνω τα ντοματίνια. Αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Βγάζω και πάλι με κουτάλα τα μπλανσαρισμένα τορτελίνια και τα επαναφέρω στο τηγάνι. Ρίχνω το πέστο ρόκας και ανακατεύω απαλά.
-
Μοιράζω τα τορτελίνια στα πιάτα και στολίζω με φύλλα γλυστρίδας. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.