προορισμός…γεύση!

Τονοτρουφάκια με σουσάμι

0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 15 mins Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και το αφήνω στην άκρη.

  1. Ανοίγω τις κονσέρβες και αδειάζω τον τόνο σε ένα σουρωτήρι. Πιέζω με ένα κουτάλι για να αποβάλλουν τα υγρά τους και μεταφέρω τον στραγγισμένο τόνο σε ένα μπολ. Προσθέτω τα ψίχουλα ψωμιού, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το ούζο, το ασπράδι, το ελαιόλαδο και το εστραγκόν. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα κολλώδες μείγμα.

  1. Σε ένα πιάτο χτυπάω με το πηρούνι το αυγό, τον κρόκο αυγού και το ούζο. Σε δύο άλλα πιάτα βάζω αρκετό σουσάμι και μαυροσούσαμο. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα του τόνου, πλάθω σε μπαλάκια τα οποία ρολάρω στα χτυπημένα αυγά και τα πανάρω με σουσάμι ή μαυροσούσαμο. Αραδιάζω τα τονοτρουφάκια στο ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Keywords: τόνος, σουσάμι, μαυροσούσαμο, ούζο, μεζές,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *