Τονοκεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για τα τονοκεφτεδάκια
Για τη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Για τα τονοκεφτεδάκια
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την καλά στυμμένη ψίχα, τον κομματιασμένο τόνο, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το θυμάρι, λίγο μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει λίγο.
-
Στη συνέχεια βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω κεφτεδάκια μέτριου μεγέθους και βάρους περίπου 25 γρ. το καθένα (όσο ένα μεγαλούτσικο καρύδι). Βάζω αλεύρι σε ένα πιάτο και αλευρώνω τα κεφτεδάκια από όλες τις μεριές.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, μόλις κάψει τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 2 - 3 λεπτά, σε δόσεις των 7 - 8 κομματιών, ρολάροντάς τα μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τις κομμένες ελιές και 1 φλιτζάνι (200 ml) ζεστό νερό. Τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτω αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και βάζω τα τηγανισμένα τονοκεφτεδάκια. Τα σιγομαγειρεύω για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν τη νοστιμιά της σάλτσας. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή με τηγανητές πατάτες.
User Reviews
Wow, this amazing!