Τιραμισού με φράουλες
Υλικά
Για την βάση
Για την κρέμα
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το βάση
-
Βάζω τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνω τον πολτό φράουλας, το νερό και την άχνη και βράζω για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αραιό σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα
-
Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μπολ και ρίχνω στον κάδο του μίξερ το μασκαρόπε. Το χτυπάω για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζω και το μασκαρπόνε στο μπολ με την σαντιγί και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Συναρμολόγηση
-
Βουτάω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. Αραδειάζω τις ολόκληρες φράουλες μέσα στο τσέρκι και στο τέλος καλύπτω με την κρέμα μασκαρπόνε και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ το τσέρκι και διακοσμώ με τα φετάκια φράουλας.
User Reviews
Προσωπικά θεωρώ, μια από τις κορυφαίες συνταγές της κα Νικολάου, τόσο φίνο & ελαφρύ γλυκό, την πρώτη φορά που το έφτιαξα, εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ από τα πιάτα με επιφωνήματα θαυμασμού! Ευχαριστούμε, θερμά συγχαρητήρια!
Yummy